Hoop in de storm
'Hoop in de storm' gaat over mijn (ons) leven. Het is in veel opzichten een 'gewoon' leven met ups en downs, dus waarom heb ik er dan toch een boek over geschreven? De reden is dat ik graag met jou als lezer wil delen, dat er middenin elke storm altijd hoop is. Hoe moeilijk je leven op dit moment ook is, je hoeft het nooit alleen te doen. Durf de Here Jezus om hulp te vragen, want Hij is maar één gebed bij jou vandaan!
In dit boek lees je over mijn leven op de zendingsschepen 'Logos' en 'Doulos', ons gezin, de hulpverlening in Roemenië en mijn werk in de zorg. Ook de zelfgekozen dood van onze pleegzoon Mattijs en mijn ziekte komen aan bod
Ja, er is heel veel gebeurd in ons leven, maar in dit alles heeft God oneindig veel meer gedaan dan wij konden bidden of beseffen. Dat vind je terug in Efeze 3 vers 20 en het is ook onze trouwtekst.
Autobiografie 'Hoop in de storm'
Autobiografie 'Hoop in de storm'
Van de uitgever:
Anton Burger leerde van bekeerde gangleider Nicky Cruz om zijn leven in dienst van God te stellen. Net als Michiel de Ruiter verlangde Antons jongenshart naar de zee. Hij trok op avontuur met de Logos, het zendingsschip van Operatie Mobilisatie, waar hij als kok de wereldzeeën bevoer en getuige was van prachtige wonderen van Gods liefde. Als gevolg van zware rugklachten moest hij zijn varend leven vaarwel zeggen. Hij verruilde het schip voor diverse functies in de zorg, trouwde met Heidy en werd vader van drie kinderen en twee pleegkinderen. Hij richtte ‘Werkgroep Hulp Roemenië’ op en reisde 27 jaar lang naar het straatarme land, waar hij voor vele mensen tot steun en bemoediging was.
Tot groot verdriet kwam er een abrupt einde aan Antons werkzame leven. Aan zijn chronische rugklachten, veroorzaakt door de ziekte van Bechterew, werd een zware diagnose toegevoegd: Multiple Sclerose (MS). Ondanks zijn ziekte en het afschuwelijke verlies van hun zoon Mattijs, bleef Anton een bemoediger bij uitstek, nu door middel van boeken, zoals het Bemoedigingsdagboek ‘Spiegelen’ en nu met deze autobiografie.
‘Hoop in de storm’ is niet alleen een levensverhaal. Het is ook een steun in de rug voor iedereen die met vallen en opstaan God en de naaste wil dienen. Daarnaast besteedt Anton in de appendix ruim aandacht aan het invulling geven aan een leven met een chronische ziekte.